top of page
web abstrakt maleri bg.jpg

Abstrakt maleri

Lær å male abstrakt

på profesjonelt nivå

Lær å male abstrakt på Oslo Kunstakademi! Sett av en helg eller noen kvelder for et lynkurs i abstraksjon. Med olje/akryl som medium går vi rett til maleriets essens - farger. Her får du faglig tyngde kombinert med spennende fri utforskning!

 

 

Innhold

På dette helgekurset vil du få kjennskap til fem essensielle punkter for å lage godt abstrakt maleri, deretter vil vi fokusere på de tre mest grunnleggende av disse punktene.

Du vil som deltaker få den nødvendige kompetansen som kreves for å jobbe konstruktivt innenfor abstraksjon, med oljemaling som medium.

Kurset er både utforskende og lekent. Samtidig som vi utfører leken innenfor faglige rammer, som sørger for at du lærer helt konkrete verktøy som benyttes for å male abstrakt på en seriøs måte.

Dette er prinsipper som gjelder for alle typer maleri og kunstneriske uttrykk. Verktøyene du får vil derfor kunne hjelpe deg med alt kunstnerisk virke.

Lørdagen starter med maletekniske oppgaver, før vi beveger oss over i en mer følelsesmessig og sanselig dimensjon, der vi trener på å fornemme fargesammensetninger ved hjelp av vår egen intuisjon, samtidig som vi forblir forankret i faglige prinsipper som hjelper oss til å lage godt maleri.

Kombinasjonen tekniske oppgaver og følelse/intuisjon gir en variert og spennende tilnærming til abstraksjon og maleriet som uttrykksform.

 

Målgruppe

Kurset passer for både nybegynnere og viderekomne. Dette er et kurs for de som vil hoppe direkte inn i kjernen av hva maleri handler om – farger, og hvordan vi setter de sammen.

Selv om du knapt har holdt i en pensel, vil kurset være en seriøs faglig – men også utforskende og morsom måte å entre maleriets verden på. Samtidig som de mest erfarne malerne vil kunne tilegne seg ny kunnskap og innsikt. Kurset rommer ikke material- og utstyrslære.

Det kreves ingen forkunnskaper.

Olje & akrylmaling

Man kan bruke både olje og akryl på kurset. Hvis du maler med olje er det mulig å la ting stå igjen til tørk. Du kan da hente arbeidene etter kurset når disse er tørre.

 

PDF-hefte av kurspresentasjonen

Det er ikke alltid lett å huske alt man lærer på malekurs, selv med notater. Derfor vil alle kursister få en oppsummering av den teoretiske delen av kurset i form av et digitalt PDF-hefte etter fullført kurs, slik at man kan fortsette studiet hjemme på egenhånd.

 

Smittevern

Begrenset antall deltakere for å overholde gjeldende smittevernsregler

 

Servering

Kaffe/te på kveld og dagkurs

Bakst og kaffe/te på helgekurs

 

Utstyr til kurset

Se vedlagt utstyrsliste nederst for det du trenger til kurset

Andre kurs i abstraksjon

Farger & følelser

Landskap

Utstyrsliste

PÅMELDING
HØSTEN 2024

Pris: 2890,-

Abstrakt maleri     

Helgekurs - lør/søn kl. 10-16:00

Dagkurs - Mandager kl. 10-13:00

Jonas.jpg

Kursholder: Jonas Vilberg

Kontakt: kurs@jonasvilberg.com

Nettside: jonasvilberg.com

bottom of page