top of page

Hva er Oslo Kunstakademi?

Oslo Kunstakademi er et undervisningssted startet av billedkunstner og skulptør,

Frode Lillesund.

 

Dette er et undervisningstilbud som ivaretar, formidler og videreutvikler klassisk billedkunst. Vi har et sterkt ønske om at akademiet også vil styrke utviklingen av samtidskunst, som har solide, faglige røtter i klassisk tradisjon. Derfor er det viktig for akademiet å tilby undervisning innen alle de tradisjonelle akademiske retningene; tegning, maleri og skulptur.

 

I tillegg til å være et sted for kunstundervisning, kan  akademiet regnes som en nødvendig kunstnerisk retning.  I vår samtid hvor "kunst" er et svært bredt fagområde, har det klassiske fundamentet falt bort ved de fleste utdannings-institusjoner for kunstnere. Oslo Kunstakademi ønsker å bidra til å fylle dette faglige vakuumet som en hyllest til klassisk figurativ kunst.

Undervisningen vi kan tilby har sitt utspring i den klassiske kunsten og de faglige tradisjoner som finnes der. Men det betyr ikke at målet er å repetere fortidens malekunst om igjen for å reprodusere den kunsten  som ble skapt den gangen.

Målet er tvert imot å føre den klassiske kunsten videre inn i vår tid ved å  bruke klassiske virkemidler som et fundament til å kunne skape kvalitativt høyverdig kunst for vår egen samtid.

Vi legger derfor stor vekt på at den undervisningen som tilbys, skal foregå på en stimulerende og kreativt måte. Solid faglig kunnskap og en seriøs holdning til bruk av kunstneriske virkemidler skal bidra til å utvikle den klassiske kunsten videre inn i fremtiden.

Lærere & gjesteundervisere

Våre lærere har alle ulik bakgrunn og en egen unik tilnærming til kunstfaget. Vi tror at dette mangfoldet øker vår samlede kompetanse

Anker Lærere

Frode Lillesund

1866978702_pass_foto_frode.jpg

Foruten å være en godt etablert billedkunstner, kunsthåndverker og skulptør, har Lillesund over 15 års erfaring som kunstlærer (i tegning, maleri, skulptur og keramikk). Som billedkunstner har han utført  store utsmykningsoppdrag og vunnet flere priser for sine kunstverk. Som Lærer har han tidligere arbeidet  bl.a. ved Kunsthøgskolen i Oslo, Nordisk Institutt for Scene og Studio og ved Chr. Kunstakademi.

Les mer om Frode Lillesund her

Maike Sjåfjell

158261334_1698585063654080_2958146939018

Maike  er en billedkunstner som ofte utforsker tegnefagets skulpturelle kvaliteteter.  Ved å bruke klassiske virkemidler som fundament, skaper hun  kvalitativt høyverdig kunstverk.   Hun har også bakgrunn som designer og gullsmed-mester. Som designer har Maike bl.a. arbeidet for  Boffi Oslo, som er verdenskjent for sine high-end designerkjøkken, -bad og -garderober. Hun var også i flere år verkstedleder hos Juveler Langaard, Norges ledende juveler.   I karrieren som gullsmedmester laget og designet hun bl.a. smykker til  H.M. Dronning Sonja.  Med sine utmerkede pedagogiske evner, formidler Maike tegne-språket til barn og ungdom.  Hun har mange års erfaring med tegnekurs og kunstundervisning for barn og ungdom.

 

Les mer om Maike Sjåfjell her 

Jonas Vilberg

Jonas.jpg

Jonas har bakgrunn innenfor illustrasjon, klassisk billedkunst og billedanalyse. I sitt kunstnerskap arbeider han både med tegning,maling og skulptur,. Hovedvirket har vært digital illustrasjon og kunst, men de siste årene har han jobbet mer med tradisjonelle medium. Hans arbeider strekker seg fra full figurasjon til  full abstraksjon, noe som gir en unik innsikt i to verdener som ofte lever separert fra hverandre.

Med over åtte års erfaring i lærerrollen, klassisk skolering, årsstudium i kaligrafi fra Kina og digitale røtter møter Jonas kunstundervisningen med god struktur og et annerledes blikk!

Les mer om Jonas Vilberg her

bottom of page