top of page
OKunst kurs_Webside_Kurs Bg_web komposisjon.jpg

Komposisjon

Lær om komposisjon og

kommunikasjon i maleriet

Gjennom spennende oppgaver lærer du å sette ulike elementer sammen til en helhet. Du tar med deg kraftfulle verktøy fra kurset som kan benyttes i alt eget virke.

 

Innhold

Hva er komposisjon? Komposisjon handler om hvordan bildets mange elementer er plassert i forhold til hverandre, og hvordan de inngår i en kommunikasjon, noe som er essensielt for all god kunst.

 

Kurset starter med en introduksjon til billedspråk og komposisjonens rolle i maleriet.

Vi har en gjennomgang av både god og dårlig komposisjon der vi analyserer bilder for å synliggjøre typiske problemstillinger kunstnere jobber med knyttet til komposisjon.

Vi ser tilbake på noen av kunsthistoriens store malere for bedre å forstå komposisjonens rolle i kunsthistorien satt opp mot vår egen samtid.

 

Etter billedanalysen jobber vi med våre egne studier i komposisjon. Vi arbeider abstrakt på små formater med målrettede oppgaver som vil bestå i å løse et kompositorisk problem. Kurset oppfordrer kursisten til egen refleksjon og det blir derfor lagt spesielt stor vekt på utforskende oppgaver for å øke vår forståelse gjennom prøving og feiling.

Kurset legger ikke opp til produksjon av ferdige verk, men heller å gjøre nye oppdagelser kursisten kan ta med seg videre inn i eget virke. Vi nærmer oss maleriet og komposisjonen fra et faglig seriøst perspektiv, men det blir ikke kjedelig av den grunn! Heller mer interessant og givende.

Alt du lærer på kurset er prinsipper som kan benyttes uansett hvilke medium du måtte ønske å jobbe med videre.

 

Målgruppe

Kurset passer for de som føler et behov for å styrke sin forståelse for virkemidlene som ligger til grunn for en vellykket komposisjon. Det er derfor en fordel at du har malt litt fra før av. Selv om du har malt i mange år vil du med stor sannsynlighet få ny informasjon og nye verktøy.

 

Hvis du er helt ny, eller delvis ny, anbefales kurset «Abstrakt maleri» som er et kombinert nybegynner/videregående kurs og et godt sted å starte.

 

Olje & akrylmaling

Man kan bruke både olje og akryl på kurset. Hvis du maler med olje er det mulig å la ting stå igjen til tørk. Du kan da hente arbeidene etter kurset når disse er tørre.

PDF-hefte av kurspresentasjonen

Det er ikke alltid lett å huske alt man lærer på malekurs, selv med notater. Derfor vil alle kursister få en oppsummering av den teoretiske delen av kurset i form av et digitalt PDF-hefte etter fullført kurs, slik at man kan fortsette studiet hjemme på egenhånd.

Smittevern

Begrenset antall deltakere for å overholde gjeldende smittevernsregler

 

Servering

Kaffe/te på kveld og dagkurs

Bakst og kaffe/te på helgekurs

 

Andre kurs i abstraksjon

Farger & følelser

Abstrakt maleri

Utstyrsliste

Se vedlagt utstyrsliste nederst for det du trenger til kurset

Det er dessverre ingen kurs i dette emnet for øyeblikket.

PÅMELDING
VÅREN 2023

Jonas.jpg

Kursholder: Jonas Vilberg

Kontakt: kurs@jonasvilberg.com

Nettside: jonasvilberg.com

bottom of page