top of page
web farger & følelser bg.jpg

Farger & følelser

Lær å kommunisere ved

hjelp av farge & form

Hvorfor stråler noen bilder av positivitet og livsglede, mens andre gir oss en fornemmelse av angst og depresjon? Hvorfor fremstår noen bilder som kraftfulle knyttneveslag, mens andre er sarte og myke som dun? Vil du lære hvordan man formidler følelser gjennom farge og formbruk? Da har du funnet riktig kurs!

 

Innhold

Vi lar oss alle røre og bevege av farger. Noen farger får oss til å føle oss oppstemt og vel, mens andre kan gi oss en negativ eller ubehagelig fornemmelse. Fargen påvirkes også av form, og de to sett sammen kan fungere som kraftfulle bærere av følelser og emosjoner.

Farger har egne iboende kvaliteter, det samme gjelder geometriske former. Ved bevisst bruk av farge og form kan vi manipulere betrakteren til å oppleve en tiltenkt energi/følelse. Dette gir oss et særs nyttig verktøy når vi skal formidle våre tanker og følelser gjennom maleri eller andre medium, det være seg abstrakt eller figurativt.

En bevisstgjøring av de iboende kvalitetene i farge og form vil tilføre en helt unik og nærmest utradert kunnskap til verktøykassen din.

På kurset arbeider vi nonfigurativt og utforsker trinnvis primærfargenes ulike kvaliteter. Når vi får kjennskap til fargenes kvaliteter tar vi med oss dette inn i spennende oppgaver der vi jobber mot forskjellige følelser og emosjoner.

Kurset er en naturlig ekstensjon av “Abstrakt maleri” men kan også gåes som et helt frittstående kurs.

Målgruppe

Kurset passer for både nybegynnere og viderekomne. Vi jobber kun nonfigurativt (abstrakt) og med fokus på farge som bærer av følelser. Kurset går derfor ikke inn i rene tekniske og analytiske aspekter koblet til farge, men holder seg utelukkende til fornemmelse og energi. Kurset passer derfor for de som ønsker å lære mer om den sanselige delen av fargelæren.

Det kreves ingen forkunnskaper.

Olje & akrylmaling

Man kan bruke både olje og akryl på kurset. Hvis du maler med olje er det mulig å la ting stå igjen til tørk. Du kan da hente arbeidene etter kurset når disse er tørre.

 

PDF-hefte av kurspresentasjonen

Det er ikke alltid lett å huske alt man lærer på malekurs, selv med notater. Derfor vil alle kursister få en oppsummering av den teoretiske delen av kurset i form av et digitalt PDF-hefte etter fullført kurs, slik at man kan fortsette studiet hjemme på egenhånd.

Smittevern

Begrenset anntall deltakere for å overholde gjeldende smittevernsregler

 

Servering

Kaffe/te på kveld og dagkurs

Bakst og kaffe/te på helgekurs

 

Utstyr til kurset

Se vedlagt utstyrsliste nederst for det du trenger til kurset.

Det oppfordres til å benytte oljemaling på kurset, men akryl kan også brukes hvis det er ønskelig.

Andre kurs i abstraksjon

Abstrakt maleri

Landskap

Utstyrsliste

Pris: 2890,-

Farger & følelser

Helgekurs - Lør/Søn. kl. 10-16.00

 

 

 

 

 

 

PÅMELDING
HØSTEN 2024

Jonas.jpg

Kursholder: Jonas Vilberg

Kontakt: kurs@jonasvilberg.com

Nettside: jonasvilberg.com

bottom of page